Efter tre väldigt korta år har grundutbildningen i fysioterapi äntligen blivit klar. Det betyder att jag nu anses redo att börja ansvara mer för mitt eget lärande vilket känns mycket spännande, om än lite läskigt. Det blir som att gå en praktik där jag får ta mer ansvar (och betalt). Jag får också en möjlighet att vidare utforska vad jag vill göra och hur jag vill arbeta på ett hälsofrämjande sätt.

De sista uppgifterna vi gjort under utbildningen har handlat om att titta tillbaka på utbildningen och reflektera kring vad vi gjort och vad vi kan, samt att titta framåt och fundera över vad vi vill göra. Det är nog en bra sak att göra då och då. Jag tror att den här bloggen kommer ge mig goda möjligheter till detta. Jag tänkte börja med att summera, mest för min egen skull, vad som händer just nu!

Till att börja med kommer jag att göra några månaders praktik Södermalm Rehab, vilket börjar i juni. Att börja lite ute i primärvården är nog nyttigt för mig och kommer ge mig mycket underlag för min professionella utveckling. Tjänsten är 60 procent hemrehabilitering och 40 procent mottagning vilket passar mig väl; hemrehabilitering har likheter med hemtjänst vilket ligger mig nära om hjärtat.

Dessutom har jag börjat ett litet frilansgig hos Fysioscience, en tidning som skriver om den senaste forskningen som är relevant för fysioterapeuter. Det är ett väldigt litet extrajobb som mer representerar en fritidsaktivitet på några timmar i månaden, men det är kul att få tillgång till att mer aktivt läsa forskningsrapporter.

Jag har även skrivit kontrakt som konsult på ett ställe som heter ”Rörelsemönster”. Tanken är att jag ska jobba som fysioterapeut hos dem i framtiden, men just nu har de inte riktigt kommit igång med att lansera tjänsten för sina klienter (eller patienter som de kommer vara för mig). Jag kanske kommer ta ett par patienter där över sommaren (jag har fått tillstånd från min praktik att ha en bisyssla så länge det inte överstiger några timmar i veckan), men tanken är att det mer ska ta fart till hösten. Jag måste dessutom samtala med en företagsrådgivare från facket så att jag följer alla lagar och regler korrekt.

Avslutning

De tre gångna åren har inneburit stora förändringar på olika nivåer i mitt liv, och jag tror att de kommande åren kan komma att innebära fler stora förändringar. Det känns skönt att ha ett forum där jag kan reflektera öppet och smaka på hur det känns att vädra mina åsikter och idéer, så om du av någon anledning tänker fortsätta läsa min blogg vill jag säga tack 🙂

/Noa Greén

Annons

Publicerad av FysioNoa

Jag är fysioterapeut (utbildad vid Karolinska Institutet) som är intresserad av hälsosam träning och forskning.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: